Forse brand in dak van de Zwaluwhoeve Hierden

Bij een brand bij sauna en Wellnessresort de Zwaluwhoeve aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden is maandagmiddag een forse brand uitgebroken in het dak. De brand brak rond vijf voor vier uit op de bovenste verdieping van de saunacenter. De brandweer kreeg veel telefoontjes binnen uit de omgeving, omdat er al vrij snel rookwolken te zien waren. Daarom werd er direct opgeschaald, zodat er veel voertuigen ter plaatse zouden komen. Uiteindelijk is er opgeschaald tot grote brand.

Door dat de brand over was geslagen naar het dak van de sauna werd de rietploeg uit Kootwijkerbroek gealarmeerd. De brand heeft het dak van het pand verwoest. Op de bovenste verdieping van het pand stonden meerdere sauna’s. De gasten konden op tijd aan de vlammen ontsnappen. Zij zijn ongedeerd gebleven.

Woordvoerder Hester van den Bos van de Zwaluwhoeve kon niet zeggen hoeveel mensen het pand hebben moeten verlaten. ,,Onze grootste zorg is nu om alle gasten die voor vanavond  en morgen een afspraak bij ons hadden te waarschuwen dat ze niet hoeven te komen”.  

Door de waterschade zijn volgens Van den Bos drie sauna’s verloren gegaan. Zwaluwhoeve is daarom morgen ook niet geopend. ,,We proberen alle gasten te bereiken en bieden ze de mogelijkheid om van een van onze andere resorts gebruik te maken of om de boeking te verplaatsen.

De brand is vermoedelijk ontstaan in één van de sauna’s in het pand. Hoe de brand daar exact kon ontstaan, wordt nog onderzoek door Team Brandonderzoek van de brandweer. Vermoedelijk was kortsluiting de oorzaak. 

De brandweer gaf rond vijf voor half zes sein ‘brand meester’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *