Forse brand legt kippenschuur in as Woudenberg

Bij een grote brand in een kippenschuur aan de Laagerfseweg in het buitengebied van Woudenberg zijn woensdagochtend 30.000 kippen omgekomen. 

De brandweer moest rond tien voor half acht uitrukken voor een gebouwbrand, al snel bleek het te gaan om een forse brand. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar een zeer grote brand. Meerdere bluswagens vanuit meerdere kazernes kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. De brand is nog niet onder controle. De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur oversloeg op andere schuren, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Er vielen geen gewonden.  De brandweer adviseert inwoners van Woudenberg ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten als ze last hebben van de rook. 

Op dezelfde boerderij brandde afgelopen juni ook al een kippenschuur uit. 80.000 kippen verbrandden toen levend.

De brandweer is zeker de hele dag bezig geweest met het blussen en nablussen van de brand, rond half twee was de brand onder controle meld een woordvoeder van Veiligheidsregio Utrecht. team brandonderzoek van de VRU doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, de uitslag hierop kan nog enige tijd duren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *