Bovenleiding kapotgetrokken door vrachtwagen Hanzeweg Barneveld

Op het spoortraject Amersfoort – Apeldoorn reden tot vrijdagochtend geen treinen door een een defecte bovenleiding. Op de overweg bij de Hanzeweg in Barneveld heeft een vrachtwagen de bovenleiding kapot getrokken. Over een afstand van zo’n 500 tot 800 meter is de bovenleiding bij beide sporen volledig vernield. ProRail werkt met de aannemer aan zo spoedig mogelijk herstel. Herstel hier van is een arbeidsintensieve klus. Wind en de stevige kou maken het er niet eenvoudiger op. ProRail werkt met man en macht om de reparatie uit te voeren en hoopt voor de ochtendspits van vrijdag de sporen weer beschikbaar te hebben voor het trein verkeer. De vervoerder zet bussen in, Reizigers tussen Utrecht Centraal en Deventer worden geadviseerd te reizen via Arnhem Centraal, de extra reistijd is ongeveer 30 minuten.

Het ongeval gebeurde rond tien over drie ’s middags. De vrachtwagenchauffeur reed het de spoorwegovergang over tot zijn laadklep van de bak die hij op zijn truck had staan openwaaide en de bovenleiding mee trok. Door de enorme (kracht)spanning die op de bovenleiding staat, zijn diverse objecten rondom de spoorwegovergang vernield. Zo moesten een spoorboom, een lantaarnpaal het ontgelden. Wonderbaarlijk genoeg is niemand gewond geraakt. De vrachtwagenchauffeur is erg geschrokken van het ongeval en is opgevangen door de hulpdiensten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *