Grote brand verwoest recyclebedrijf Remondis Nijkerk

Op de Blekkerserf in Nijkerk was vrijdag op zaterdagnacht een zeer grote brand bij recyclebedrijf Remondis. Uit metingen van de brandweer is gebleken, dat er geen gevaarlijke stoffen in de rook zaten. 

De brand bij recyclebedrijf  Remondis in Nijkerk heeft veel schade veroorzaakt. Het grootste gedeelte van het pand is volledig door de brand in de as gelegd. De brand brak rond kwart over twaalf ’s nachts uit. Binnen 10 minuten na de eerste melding werd er door de meldkamer van de brandweer opgeschaald naar grote brand. Diverse brandweer korpsen uit de regio werden opgeroepen om de brandweer van Nijkerk te assisteren. Door de hoge vuurbelasting van het pand kon de brand zich razendsnel uitbreiden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. 

Na kort overleg werd door de brandweer besloten om in eerste instantie niet te gaan blussen. Van binnenuit de brand blussen en het afval uit elkaar trekken was vanwege de enorme hitte niet mogelijk. Nadat het vuur wat getemperd was, werd besloten om de brand van bovenaf te blussen. De vrachtwagens die op het terrein stonden waren al snel van het terrein gehaald en op een veilige locatie neer gezet. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, mogelijk heeft er ontbrandingsmatriaal tussen het afval gelegen. De schade aan het pand was enorm. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *