Een vrachtwagen is donderdagmiddag volledig uitgebrand op de parkeerplaats van tankstation Vanenburg langs de A28 tussen Nijkerk en Putten.

Rond drie uur brak tijdens het rijden de brand uit aan de voorzijde van de vrachtwagen. De brand in de vrachtwagen ontwikkelde zich razendsnel. Binnen enkele minuten stond de hele cabine in lichterlaaie en verspreide het vuur zich verder naar achteren. Om de brand goed te kunnen bestrijden werd er opgeschaald naar “Middelbrand”. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en twee waterwagens ter plaatse.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog onbekend. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Vanaf de weg is een enorme rookontwikkeling tot nog van een aantal kilometers afstand goed te zien.

Rond 15:30 had de brandweer de situatie weer onder controle en werd het het sein  ‘brand meester’ gegeven. De vrachtwagen is volledig verwoest.

Één rijstrook is door de brand afgesloten. Ook de afrit naar het benzinestation en de parkeerplaats is afgesloten. Op de snelweg is een flinke file ontstaan.

  •    

    30 August 2014

  •    Client:

    Microsoft

  •    Posted by:

    John Doe